Här listar vi svenska charterbolag som du kan använda dig av när du ska ut och resa i världen. Samtliga charterarrangörer är listade i bokstavsordning.

Charterbolag lista, charterflygbolag lista, charterarrangörer lista.

Airtours

>>Länk till Airtours

Airtours är Sveriges femte största researrangör och är specialiserade på cityresor och sol- och badcharter till Medelhavet. Charterbolaget väljer noggrant ut sina hotell och flyger med välrenommerade flygbolag för din trygghet. Med charterbolaget Airtours får du de bästa förutsättningarna för en lyckad resa!

Varje år reser ca 130 000 resenärer med charterarrangören Airtours. Airtours har både ett brett utbud av sol- och badresor samtidigt som de är marknadsledande i Sverige inom cityresor vilket vi Airtours är stolta över. Men något som är ännu viktigare för Airtours är deras höga kundnöjdhet och att Airtours har återkommande nöjda kunder. Detta åstadkommer Airtours genom att jobba på framförallt tre fronter när det gäller din resa. Det ska vara tryggt, av hög kvalitet och levereras på ett personligt och trevligt sätt. Det är också viktigt för charterbolaget Airtours att gynna en hållbar turism som är ansvarstagande och respektfull både när det kommer till miljö och socialt ansvar.

Företagsuppgifter

Organisationsnummer: 556558-5519

Resegaranti: Airtours innehar IATA-licens och resegaranti är ställd till kammarkollegiet.

Ansvarig researrangör enligt resegarantilagen: Nya Airtours City Breaks of Sweden AB, Sveavägen 25, 111 34 Stockholm. Moms/VAT-nr: SE556558551901. Styrelsens säte: Stockholm.

Grundat: År 1998.

Apollo

>>Länk till Apollo

Med Apollo kan du resa till hela världen. Charterbolaget Apollo erbjuder ett brett utbud av resmål, restyper och hotell för att hitta just din drömresa. Apollo arrangerar charterresor, träningsresor, kryssningar, rundresor, gruppresor och kombinationsresor. Föredrar du att paketera din city- eller solresa själv med flexibel reslängd eller endast bokning av flyg eller hotell ingår även det i Apollos erbjudande.

Charterarrangören Apollo vill ge dig en fantastiskt semesterupplevelse! Därför tar Apollo hjälp av sina gäster och hotellägare så att du som resenär kan del av tidigare hotellgästers betyg och omdömen, samt ställa en fråga till en tidigare Apollogäst. För att du ska kunna hitta en perfekt resa efter dina just behov. Denna information används även för att förbättra både Apollos hotell och resor.

Charterbolaget Apollo tar givetvis ansvar för alla sina resenärer. Det betyder att alla som reser med Apollo kan förlita sig på trygghetsgaranti om något oförutsett skulle inträffa. Dessutom arbetar Apollo för ett hållbart resande och socialt ansvar. Apollo är först ut av de nordiska researrangörerna att vara hållbarhetscertifierade enligt Travelifes kriterier för researrangörer.

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med Apollo kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Apollo arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med flygbolaget Novair, specialistarrangörerna Golf Plaisir och Lime Travel, samt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Apollo är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbart resande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är TravelLife-certifierade sedan 2016.

Solfaktor

>>Länk till Solfaktor

SOLFAKTOR har utvecklat och driver idag en av nordens mest använda sökmotorer för resor med charter och lågprisflyg från hela norden till hela världen!

SOLFAKTOR har med sitt användarvänliga gränssnitt gjort det möjligt att lättöversiktligt, snabbt och enkelt söka bland alla charterresor som erbjuds från samtliga nordiska arrangörer och utvalda lågpris flygbolag.

SOLFAKTOR har en av de bästa och högst utvecklade sökmotorerna för resor som
finns på internet.

Solresor

>>Länk till Solresor

Solresor AB startade 1989 och 2016 ändrades namnet till Primera Travel A/S.

Primera Travel A/S är ett helägt dotterföretag till Primera Travel Group Scandinavia som varje år flyger mer än en miljon resenärer till resmål runt om i världen.

Researrangör
Solresor är en av Sveriges ledande återförsäljare av resor till allt ifrån traditionella resmål runt Medelhavet, till långväga rundresor med reguljärflyg till exotiska destinationer. Charterbolaget Solresor erbjuder bekväma resor med hög kvalitet till konkurrenskraftiga priser på den svenska marknaden.

Som enda svensk återförsäljare erbjuds resor till den portugisiska ögruppen Azorerna och Kalabrien i Italien. Solresor var först med resor till sultanatet Oman och har ett brett utbud av resor till Förenade Arabemiraten.

Rundresor
Solresors rund-reseprogram utvecklas och utökas ständigt och erbjuds både med charter- och reguljärflyg. Resorna är fyllda med stora upplevelser, lokal närhet och ett stort mått av kultur och historia. Flera rundresor avslutas med en skön sol- och badvistelse.

Företaget erbjuder rundresor till bland annat Vietnam, Sri Lanka, Argentina, Svalbard i Norge, Mexiko, Costa Rica och Kuba.

Premiumresor
Solresor Premium - skräddarsydda resor med inkluderade utflykter för dig som tycker om att njuta av livet och önskar ett varierat och innehållsrikt program inom trygga ramar. På dessa gruppresor är alla välkomna - vare sig du reser själv eller i sällskap med andra. Premiumresor erbjuds på flera av våra resmål.

Träningsresor
Sedan 2005 har charterbolaget haft träningsresor. Sedan dess har Solresor sett ett ständigt ökat intresse för att kombinera semester och träning i ett skönt klimat. Charterbolaget erbjuder träningsresor med olika inriktning på flera resmål, både sommar och vinter. Res med familjen, ett syskon, en kompis eller varför inte själv? På charterbolagets resor är gemenskapen viktig och en trevlig stämning brukar snabbt infinna sig.

Solresor Golf
Genom Solresor Golf erbjuds prisvärda golfpaket på mycket välskötta banor, bland annat på Azorerna, Madeira, Kanarieöarna, Förenade Arabemiraten, Mallorca, Costa de Almería och Costa de la Luz.

TUI

>>Länk till TUI

Charterbolaget TUI är Nordens största reseaktör.

TUI Nordic består av researrangörerna TUI i Sverige, Norge, Danmark och Finland, samt Nazar, WonderCruises och flygbolaget TUIfly

- Charterbolaget har cirka 1 600 anställda
- Charterbolaget har en marknadsandel på 20 % på den nordiska resemarknaden
- Ingår sedan år 2000 i den världsledande resekoncernen TUI Group
- Erbjuder resor från över 44 flygplatser i Norden
- Flygbolaget TUIfly har 9 flygmaskiner
- Har över 1,5 miljoner kunder årligen
- Har årligen över 80 miljoner besök på sajterna tui.se, tui.dk, tui.no och finmatkat.fi
- 75 % av all försäljning sker online

Om TUI Group
Världens största reseaktör:
Har 76 000 anställda i 130 länder
Har cirka 20 miljoner kunder årligen
Erbjuder resor till över 180 resmål
Täcker med sin verksamhet hela den turistiska värdekedjan, vilket innefattar 1,800 resebyråer i Europa, sex flygbolag med 160 medium- och långdistansflygmaskiner, samt mer än 300 gruppägda hotell
Under det finansiella året 2014/15 noterade TUI Group en omsättning om €20 bn och ett operativt resultat om €1,069 bn, en ökning med 22,9 procent från året innan.
Är väl positionerat på den starkt växande kryssningsmarknaden med 14 kryssningsfartyg som MS Europa och lyxkryssningsfartyget MS Europa 2, TUI Cruises “Mein Schiff” och fartyg under varumärket Thomson Cruises i Storbritannien

TUI Groups aktie är med i både FTSE 100 index, som är ledande på Londonbörsen och Tyska MDax
Är som den enda turistgruppen i världen medlemmar av FNs Global Compact
Är listad på välrenommerade Dow Jones Sustainability Indices (DJSI)

Ving

>>Länk till Ving

Charterbolaget Ving är Sveriges ledande researrangör med resor till fler än 400 resmål i över 50 länder.

Ving arrangerar charterresor, flexibla paketresor med reguljärflyg och säljer även enskilda flygbiljetter och hotellövernattningar till den som vill resa på egen hand. Resorna säljs via internet, telefon, i butik och i utvalda resebyråer över hela landet. Ving ingår tillsammans med Globetrotter i Ving Sverige AB med cirka 200 anställda och cirka 700 000 resenärer årligen. Ving Sverige AB ingår i den nordiska resekoncernen Thomas Cook Northern Europe, som är en del av Thomas Cook Group plc som är noterad på London-börsen och har cirka 20 miljoner resenärer årligen.

Ving säljer inte resor, charterbolaget säljer förväntningar, upplevelser och minnen. De säljer semestrar. Researrangörens mål är att deras gäster ska få de bästa veckorna på året med upplevelser som gör att känslan sitter kvar länge.